Синоптичката на Нова телевизия Никол Станкулова каза какво време ни

...
 Синоптичката на Нова телевизия Никол Станкулова каза какво време ни
Коментари Харесай

Никол Станкулова каза къде дъждът ще премине в мокър сняг утре

 

Синоптичката на " Нова телевизия " Никол Станкулова сподели какво време ни чака в идващите дни.

" Първият пролетен ден стартира с доста ниски температури и слани тук-там. В Перник и Панагюрище мериха минус 3 градуса, а в Драгоман и Кнежа - минус 2. И на следващия ден смяна в ситуацията у нас не се чака. Сутринта чакаме стойности към нулата, като още веднъж има риск от формиране на слани. През деня на изток ще бъде облачно с превалявания от дъжд, а над височина от 500 метра даже е допустимо дъждът да минава в влажен сняг. На запад ще бъде без превалявания и ще има повече слънчеви часове. В цялата страна обаче ще продължи да се усеща леден северозападен вятър, който ще поддържа температурите по-ниски. Максималните ще доближават 9 градуса в Североизточна България, а на запад чакаме до 17.

В планините ще има облаци най-вече следобяд, само че къси превалявания от сняг се чакат единствено в източните региони на Стара планина. Вятърът ще е сдържан и леден и над 1800 метра височина температурите ще останат негативни през целия ден. По ски пистите към момента има задоволително сняг за скиорите.

От петък до края на седмицата ще има повече слънчеви часове. Сутрин свсе още ще е хладно, само че дневните температури ще се покачват. Така в неделя чакаме стойностите да надвишават 20 градуса.

В понеделник от запад бързо ще се заоблачи и до вечерта на доста места ще превали и прегърми. Във вторник ще бъде малко по-хладно и следобяд се чакат превалявания от дъжд ", сподели тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР